Xavi wint Kinderprijs 2022

Xavi Dors uit Amsterdam heeft de Nationale vfonds Kinderprijs 2022 gewonnen. Tijdens de vierde editie van de uitreiking in de Stadsschouwburg in Utrecht werden tien genomineerden in het zonnetje gezet. Uiteindelijk werd door Staatssecretaris Maarten van Ooijen de winnaar bekend gemaakt. 

De uitreiking op 16 november in de Stadsschouwburg in Utrecht was onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld een groot feest. Één voor één werden de 10 finalisten in het zonnetje gezet en mochten ze vertellen waar zij zich dit jaar voor hadden ingezet. Naast deze mooie, bijzondere en soms ontroerende verhalen was er ook ruimte voor vermaak. Zo waren er verschillende optredens van trombonist Jisse, goochelaar Olivier, zangeres Sterre Koning (tevens jury-lid) en rapper Pjotr.

De jury bestond dit jaar uit Imane Valk die in 2021 de Kinderprijs won, actrice en zangeres Sterre Koning, vfonds directeur Lisette Mattaar en mede-initiatiefnemer van de Kinderprijs generaal buiten dienst Cees de Veer met zijn kleinzoon. 

Xavi wint de prijs omdat hij zich keihard inzet voor de veiligheid in zijn buurt in Amsterdam met zijn initiatief Voetballen voor Veiligheid. Daarmee organiseert hij o.a. voetbaltoernooien om kinderen en jongeren met elkaar in contact te brengen. Vaak regelt hij ook politici, bekende voetballers of politieagenten die meespelen. Er was nog een leuke verrassing voor Xavi aan het einde van de uitreiking. Bondscoach Louis van Gaal had namelijk een speciale boodschap voor hem ingesproken.

Ook mee doen met opkomende evenementen?

Wil je ook een #Vteam lid worden en meedoen met evenementen in de toekomst? Schrijf je nu in!