Wat doet het #Vteam

Vfonds wil samen met #Vteam de stem van de jeugd te laten horen en daarmee jong en oud inspireren om zich in te zetten voor een vreedzame samenleving en sterke democratische rechtsstaat.

Een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij wil zijn, waarin we tolerant en respectvol met elkaar omgaan, begrip hebben voor het anders zijn van de ander en voorkomen dat verschillen leiden tot conflict. De jonge ambassadeurs, die tussen de 10 en 15 jaar zijn, haken aan bij diverse projecten die vfonds steunt en nemen deel aan tal van activiteiten en excursies. Ook organiseert het #Vteam jaarlijks een aantal eigen events.

Dat varieert van het testen van tentoonstellingen en (oorlogs)musea tot het maken van reportages van bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, verschillende filmpremières en de Bridge to Liberation. Kinderen leren zichzelf hierdoor op zowel sociaal, cultureel als maatschappelijk niveau te ontwikkelen. #Vteam legt daarbij nieuwe verbindingen: tussen kinderen en jongeren onderling, tussen volwassenen en jeugd en tussen organisaties.

Wat doet #Vteam allemaal

Maak je kind VTeam member

Jouw kind helpt ons als een echte correspondent om de vrede, vrijheid en vriendschap te beschermen.

Bekijk alle evenementen

Leden van het #Vteam worden uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten en excursies rondom de thema’s vrede, vrijheid en vriendschap.

Filmpjes evenementen

#Vteam heeft al velen locaties & gelegenheden morgen bezoeken. Voor deze evenementen heeft #Vteam Filmreportages gemaakt. Bekijk ze hier!

Het #Vteam in 2022

Het #Vteam is de landelijke jeugdclub van vfonds voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar die zich in willen zetten voor een vreedzame samenleving. Deze leeftijdscategorie hanteren we overigens flexibel. Leden van het #Vteam worden uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten en excursies rondom de thema’s vrede, vrijheid en vriendschap.

Dit varieert van het bijwonen van de Nationale Kinderherdenking in Madurodam tot het testen van tentoonstellingen en musea die gaan over de thematieken oorlog, conflict, herdenken, vrijheid en vrede. Door middel van deze thematieken leren kinderen zichzelf te ontwikkelen op zowel sociaal/ cultureel als maatschappelijk niveau.

Op de hoogte blijven van onze evenementen?

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke uitjes en evenementen die wij organiseren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

DD slash MM slash JJJJ