Voor de ouders

Meedoen aan het #Vteam brengt geen verplichtingen met zich mee.
Het is een enthousiaste, vrijblijvende club met kinderen en jongeren die van zich laten horen.

Email adressen, telefoonnummers en andere informatie die wordt ingevoerd op deze website wordt niet met anderen gedeeld.

Je kind inschrijven als lid? Klik dan hier.
Op de hoogte blijven van aankomende evenementen? Vul dan onderaan deze pagina, in de blauwe balk, je e-mailadres in en de naam van je kind.

Op pad met het #Vteam

Vfonds wil samen met #Vteam de stem van de jeugd te laten horen en daarmee jong en oud inspireren om zich in te zetten voor een vreedzame samenleving en sterke democratische rechtsstaat. Een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij wil zijn, waarin we tolerant en respectvol met elkaar omgaan, begrip hebben voor het anders zijn van de ander en voorkomen dat verschillen leiden tot conflict. De jonge ambassadeurs, die tussen de 10 en 15 jaar zijn, haken aan bij diverse projecten die vfonds steunt en nemen deel aan tal van activiteiten en excursies. Ook organiseert het #Vteam jaarlijks een aantal eigen events.

Dat varieert van het testen van tentoonstellingen en (oorlogs)musea tot het maken van reportages van bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, verschillende filmpremières en de Bridge to Liberation. Kinderen leren zichzelf hierdoor op zowel sociaal, cultureel als maatschappelijk niveau te ontwikkelen. #Vteam legt daarbij nieuwe verbindingen: tussen kinderen en jongeren onderling, tussen volwassenen en jeugd en tussen organisaties.