Veteranendag 2023

Houd jij van een uitdaging, ben je creatief en tussen de 9 en 13 jaar? Dan is het Nationaal Comité Veteranendag op zoek naar jou! In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2023 roepen wij jonge makers op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. Heb jij het in je? Doe mee en win samen met je klas een rondvlucht in het historisch Dakota-vliegtuig!

Ter ere van alle Nederlandse veteranen wil het Nationaal Comité Veteranendag een speciale veteranenmedaille laten ontwerpen. Daarom doen zij een oproep aan alle jonge makers in Nederland om samen met hun klas hierbij te helpen. Kijk gauw naar de oproep van veteraan Luuk Elshout, bekend van het nummer Samen van rapper Snelle.

Alle inzendingen worden tentoongesteld op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag en worden bekeken door duizenden veteranen. Voor de winnaars is er nog een extra beloning: zij worden met hun klas als VIP-gasten uitgenodigd op de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni 2023. Als klap op de vuurpijl mag de winnende klas na de zomer ook een rondvlucht in de historische Dakota (DC-3) maken.

Hoe maak je een medaille?

Alle deelnemers ontvangen een set van drie blanco medailles van hout. Het is aan jullie om hier een ontwerp van te maken dat alle veteranen eert en trots maakt. Je kunt van alles gebruiken: verf, potlood, stiften, stoffen, plakband en natuurlijk je creativiteit. De set medailles die het beste en creatiefste een verhaal vertelt dat alle Nederlandse veteranen eert en trots maakt, wordt door de jury gekozen als winnaar van de Kidswedstrijd 2023.

Registreer voor Veteranendag 2023

Hidden

Ook mee doen met opkomende evenementen?

Wil je ook een #Vteam lid worden en meedoen met evenementen in de toekomst? Schrijf je nu in!