Imane wint Kinderprijs 2021

De 10 finalisten van de Kinderprijs namen woensdagmiddag 22 september 2022 plaats op het podium in de Stadsschouwburg Utrecht. Daar werd door de vakjury een winnaar gekozen. Dit jaar bestond de jury uit de voorzitter en bedenker van de kinderprijs, Cees de veer en zijn kleindochter Moon. Naast hen namen plaats de directeur van vfonds Lisette Mattaar, de winnaars van de Kinderprijs 2020 Sena en Carla, en Gijs Blom, de hoofdrolspeler in de oorlogsfilm Slag om de Schelde.

De presentatie was in handen van Tako Rietveld. Hij begeleidde de finalisten en zorgde voor een wervelende middag. Er was muziek van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, die een deel van de educatieve voorstelling ‘Ver weg, maar toch dichtbij’ speelde. Daarnaast liet rapper Pjotr een indrukwekkende ode aan veteranen horen.

Toch draaide de dag om onze finalisten. Stralend vertelden zij over hun goede doelen, initiatieven en de motivatie waarom ze doen wat ze doen. Omdat alle finalisten kanjers zijn, had de vakjury de erg moeilijke taak om uit alle mooie projecten een winnaar te kiezen. Na een tromgeroffel van de Regimentsfanfare werd Imane uitgeroepen tot winnares van de vfonds Kinderprijs 2021.

Imane kreeg de Kinderprijs Award en ontving een bedrag van €1.000 euro om te besteden aan haar goede doel. 

We kijken terug op een zeer geslaagde middag: met inspirerende verhalen, enthousiaste wereldverbeteraars, muziek en humor! Dank allen en tot volgend jaar!

Ook mee doen met opkomende evenementen?

Wil je ook een #Vteam lid worden en meedoen met evenementen in de toekomst? Schrijf je nu in!